Dziś podsyłam wam pomysł na szybką i zdrową sałatkę na bazie szparagów i cukinii.
Co potrzebujemy:
1 cukinia
500g szpinaku baby
1 pęczek szparag
1 ząbek czosnku
Sól himalajska
Zielona sałatka na szybki lunch |
W tym czasie kroimy cukinie w pół plastry i smażymy razem z posiekanym czosnkiem z dodatkiem olwy z oliwek.
W między czasie ugotowane szparagi odcedzamy i mieszamy z naszą cukinią dodając liście szpinaku i doprawiamy solą himalajską.
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki soku z cytryny
szczypta soli himalajskiej
2 łyżeczki baobab
Wszystkie składniki sosu wymieszaj.
Sałatkę mieszamy z naszym sosem i wykładamy na talerz. Można podawać z ciabattą czosnkową lub innym pieczywkiem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz